marți, 14 mai 2013

Re-dobandeste patul





Iata un element important in buna desfasurare a relatiei de cuplu
Pat in forma de masina pentru copii !

Zambete, rumoare…insa adevar pur. Din experienta proprie, cea de parinte a 2 copii, pot spune ca, intr-adevar, copii, in unele pasaje ale vietii, reprezinta un factor de stress, daca nu decisiv, unul important, chiar foarte important.
Dupa o saptamana incarcata, cu multe obligatii si sarcini de serviciu, cu stress si presiuni din partea superiorilor, ma retrag spre casa, spre casa mea, spre oaza mea, spre priza mea de incarcare…Familia !
 E Sambata dimineata. Ne trezim cu totii. Ne spunem ” Buna dimineata”, mergem pe rand la baie. Mami, desi obosita ( ar mai fi dormit 3-4 ore), face ceaiul pentru copii si apoi cafeaua pentru noi.

Ziua incepe in cel mai de poveste mod. Luam micul dejun. Jucam un joc, vedem un desen animat. E 11.30. Iesim la plimbare. Nu mai spun ce nazdravanii facem prin parc…
Ne intoarcem spre casa. E deja 13.30. Ne spalam pe maini, papam, ne spunem ca ne iubim.

Ne pregatim de culcare. Impreuna! Toti 4 ! Parca, dupa o saptamana de munca silnica, am chef de ceva nebunii. Nu numai eu…
Dar…surpriza ! Copiii sunt langa noi.
Desi ii iubesc mai mult decat pe orice pe lumea asta, mai mult decat oricine altcineva, mai mult de cat pe mine insumi, parca vreau sa petrec macar 20-30 de minute fara ei. Si realizez ca problema, de fapt, sunt tot eu !
Din lipsa timpului petrecut alaturi de ei, de copii mei, ajung sa inteleg ca nu-mi pot impune punctul vedere. Desi le spun sa doarma singuri, nu reusesc sa-i conving.
 Suna telefonul ! Iritat de apelul primit la o ora atat de nepotrivita, nervos fiind din motivele deja subintelese, raspund.
E un prieten care-mi propune o oportunitate de afaceri. Il cert putin, se scuza, continuam discutia. Vorbim deja de 10 minute si primesc o intrebare soc !
 Cum imi merge relatia…! Stresat si coplesit de modul de viata pe care-l am, ii povestesc lui Marius ce am pe suflet. Si pot spune ca au urmat cele mai importante 3-4 minute ale acestei perioade.
Am primit o recomandare catre niste tipi care fac nu stiu ce patuturi in forma de masina pentru copii. Mintea a inceput sa-mi lucreze ! Evrika ! Am o sansa! Avem o sansa! Am intrevazut o posibilitate subtila, eleganta, plina de tact…de a negocia, de a-mi impune punctul de vedere in fata copiilor, de a-i face sa doarma singuri, de a-mi recapata curajul, dorinta, de a salva cumva totul ! Mi-a dat site-ul de unde a luat acest patut de copii si am intrat imediat.
Am vazut idei inedite de patuturi acolo. Am sunat si am si comandat, desigur. Eram prea pornit, prea motivat sa nu o fac. In 3 zile a venit cineva si a montat patuturile. A venit din nou weekend-ul si …. ce sa va spun…
Copii dorm in camera lor, in patul lor. Eu…in patul meu, cu mamica lor… Lucrurile au inceput sa mearga. Parca mi-am recapatat increderea. Ii recomand la randul meu pe acesti nebuni cu idei nebune, dar care stiu de ce fac ceea ce fac.
Patut masina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu